niedziela, 2 listopada 2014
Kasza jaglana z żurawiną i świeżymi figami
Poznaliście już cenne właściwości kaszy jaglanej (TUTAJ)?
Tym razem wersja z żurawiną i świeżymi figami.
Kaszę ugotowałam na sypko, według przepisu na opakowaniu. Parę minut przed końcem gotowania dodałam cynamon i suszoną żurawinę. Po zdjęciu z ognia, do jeszcze ciepłej kaszy dodałam łyżkę oleju kokosowego i odrobinę cukru trzcinowego do smaku. Wszystko razem wymieszałam i odstawiłam jeszcze na parę minut. Na koniec wyłożyłam kaszę na talerz i dodałam świeże, pokrojone figi.
Do tego rozgrzewająca, aromatyczna kawa z kardamonem, cynamonem, imbirem i kakao. W sam raz na jesienne śniadanie. :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
super pomysł na zdrowe śniadanie
OdpowiedzUsuńkasza jaglana na słodko to jest to ;)
OdpowiedzUsuńjak ja chce fig! od 2 miesięcy ich szukam w Dublinie :(
OdpowiedzUsuńKarola z TuSiePisze
Strasznie smacznie to wygląda :))))
OdpowiedzUsuń