piątek, 19 lutego 2016

Jabłkowe racuchy z mąki gryczanej


Kolejna propozycja dla osób unikających pszenicy. :) Zwykłą mąkę zastępujemy gryczaną. Dodajemy mleko, cynamon, miód, odrobinę masła oraz starte jabłka.
A oto proporcje:
-2 średnie jabłka
-szklanka mleka
-szklanka mąki gryczanej
-łyżka miodu
-szczypta cynamonu
-łyżka roztopionego masła.
W dużej misce najpierw łączymy mąkę, mleko oraz cynamon. Następnie dodajemy miód oraz masło. Wszystko dokładnie miksujemy, aby nie było żadnych grudek. Na koniec dodajemy starte jabłka i jeszcze raz mieszamy. Smażymy na maśle klarowanym lub oleju, tak aby z obu stron były rumiane. :)



4 komentarze:

  1. Fajna sprawa, ale zamiast pomarańczy bym dał banany :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super post. :-) Świetny przepis. :-) Racuchy wyglądają bardzo smakowicie. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Powszechny kult ciała i urody spowodował, że tylko niewielka grupa osób jest szczęśliwa. Większość dąży do boskości, zmieniając ciało i ubiory, inwestując w siebie, żeby być jeszcze wspanialszym, eksperymentując z głodówkami i dietami, ale z reguły jest to złe odżywianie. Każdy z tych wynalazków albo niszczy metabolizm albo powoduje efekt jojo. Naprawdę jedynym sposobem jest zaufanie dobremu dietetykowi.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...