czwartek, 3 września 2015

Placuszki bananowe z mąki orzechowej

Proste w przygotowaniu i mega pyszne! :)


Na około 16 grubych placuszków potrzebujemy:
-5 dojrzałych bananów
-5 jaj
-4 łyżki mąki orzechowej
-masło klarowane do smażenia


Do naczynia, w którym będziemy miksować składniki wbijamy jaja. Banany dzielimy na mniejsze kawałki tak, aby łatwiej nam było je zmiksować. Dodajemy mąkę orzechową i wszystko razem miksujemy. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy nasze placuszki tak, aby zrumieniły się z dwóch stron. Podajemy z dowolnymi owocami. :)




4 komentarze:

  1. uwielbiam takie placuszki :) a mogę wiedzieć gdzie można kupic taką cudową patelnię? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Poszukaj w Internecie patelnię do pancakes, napewno znajdziesz dużo różnych :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...