poniedziałek, 28 września 2015

Czerwona soczewica z jarmużem, porem i marchewką


Szybkie, potreningowe danie na regenerację. :) Czerwona soczewica z warzywami.

Soczewica jest doskonałym źródłem białka. W 100 gramach tego produktu znajdziemy bowiem aż 25 g łatwo przyswajalnego białka. Soczewica ma także niski indeks glikemiczny, jest więc polecana osobom chorym na cukrzycę.

Składniki:
-2 marchewki
-1 korzeń pietruszki
-1 mały por
-2 ząbki czosnku
-garść pokrojonego jarmużu
-szklanka ugotowanej soczewicy

Wszystkie warzywa pokroiłam i podsmażyłam, w kolejności od najtwarszych (marchew, pietruszka), wrzucając dopiero prawie pod sam koniec na patelnię jarmuz. Doprawiłam solą i pieprzem. Do tego dodałam ugotowaną soczewicę. :)


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...