poniedziałek, 3 sierpnia 2015

Tarta pod bezą z porzeczkami i agrestem wg Sajkofanki Smaku

Moi dziadkowie należą do bardzo aktywnych działkowiczów. :) Co roku dostajemy od nich mnóstwo dobrodziejstw w postaci różnego rodzaju owoców i warzyw. Tym razem tata przywiózł do domu wiadro czarnych porzeczek i agrestu. Nie wiedząc, co zrobić z taką ilością kwaśnych owoców, jak z nieba spadł mi przepis mojej koleżanki ze studiów Nataszy, znanej w środowisku blogerów kulinarnych jako Sajkofanka Smaku :) Był to przepis na kruche ciasto z jagodami, porzeczkami i agrestem, a wszystko to miało być przykryte pierzynką w postaci bezy. Jak pisze sama autorka -proste, szybkie, pyszne! :)
Postanowiłam więc spróbować zrobić coś podobnego. Efekty możecie pracy możecie zobaczyć na poniższych zdjęciach. Wyszło nie za słodko i lekko, czyli tak, jak lubię najbardziej. :)
Polecam Wam ten przepis, jak i wiele innych, które możecie znaleźć u Nataszy na blogu. :)






2 komentarze:

  1. Wygląda niebiańsko. Również mam dziadków działkowiczów - wspaniała sprawa :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...