sobota, 18 lipca 2015
Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem
-makaron 100% razowy
-500 g liści szpinaku
-3 ząbki czosnku
-masło klarowane
-pomidor
-ser typu mozzarella
-kilka orzechów włoskich
-bazylia
-sól, pieprz
Makaron oczywiście gotujemy. :) Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i wrzucamy posiekamy czosnek. Kiedy czosnek nam się trochę zrumieni, dokładamy umyty i osuszony szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Wszystko razem dusimy przez ok. 5 minut co jakiś czas mieszając. Do dużej miski wkładamy ugotowany i odcedzony makaron i mieszany go ze szpinakiem z patelni. Przekładamy nasze danie na talerz i dekorujemy pokrojonym pomidorem, mozzarellą i rozgniecionymi orzechami włoskimi.
Smacznego. :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ale pyszny obiadek! <3
OdpowiedzUsuńŚwietny obiadek, na pewno bardzo dobry <3
OdpowiedzUsuń