sobota, 18 lipca 2015

Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem


-makaron 100% razowy
-500 g liści szpinaku
-3 ząbki czosnku
-masło klarowane
-pomidor
-ser typu mozzarella
-kilka orzechów włoskich
-bazylia
-sól, pieprz

Makaron oczywiście gotujemy. :) Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i wrzucamy posiekamy czosnek. Kiedy czosnek nam się trochę zrumieni, dokładamy umyty i osuszony szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Wszystko razem dusimy przez ok. 5 minut co jakiś czas mieszając. Do dużej miski wkładamy ugotowany i odcedzony makaron i mieszany go ze szpinakiem z patelni. Przekładamy nasze danie na talerz i dekorujemy pokrojonym pomidorem, mozzarellą i rozgniecionymi orzechami włoskimi.
Smacznego. :)

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...